Baseus peas kábel menedzser – Mágneses olcsóság

Baseus Peas

A Baseus Peas kábel menedzsert már pár hónapja kinéztem magamnak, de csak nemrég jutottam el odáig, hogy meg is rendeljem. Főleg fekete színben tetszett, így rászántam magam egy ilyen vásárlására. Nem bántam meg, így örömmel vállaltam a teszt megírását, amikor a céghez is érkezett egy darab. Sajnos kékes-lilás árnyalatban, ami nem annyira dizájnos, mint a sajátom, de a használhatóságán ez mit sem ront.

Kicsomagolás

Már az első pillanatban lehet tudni, hogy nagy eséllyel teljesen használható, minőségi kiegészítőt tartunk a kezünkben. Ízléses csomagolásán láthatunk minden információt, amire szükségünk van, sőt, már rögtön az eszközt magát is, mivel átlátszó a dobozka azon része. Semmi tipikus, átverős szöveg nincs rajta, csak az igazság, az is tisztán, érthetően.

 

Kiemelve a csomagolásból láthatjuk a fő tartómágnest, és a három kábelekre illesztendő mágnest. Esetünkben kék színű, de annyira sötét árnyalatú, hogy alig feltűnő, hogy nem lila a valódi színe, hanem kék. Létezik még fekete és piros variáns is, az előbbiről első kézből származó információval tudok szolgálni, hogy nagyon el lett találva a kinézete.

 

A fő panel mérete 8,5 cm X 1,3 cm, ami szellős a három pici mágnes fogadására. Enyhe peremmel rendelkezik, aminek főleg esztétikai szerepe van. Aprócska Baseus felirat ékeskedik a felületén, mely alig észrevehető, de ízlésesen mutatja a gyártó kilétét.

A kisebb mágnesek kerülnek majd a kábelek zsinórjára, így azokon található egy kis bemetszés. Egyik lapján a mágnes kapott helyet süllyesztve, ami le van takarva egy kis plusz anyaggal.

 

Minden elem műanyagból készült, de tapintásuk kellemes, és a fröccsöntés is szépre sikerült.

Tesztüzem

A főpanel hátulján ragasztócsík található, ezzel kell felragasztani az általunk választott felületre. Jómagamnak az asztal alatt van a töltőm, így egészen eddig le kellett hajolgatnom a töltőkábelekért. Most egész egyszerűen csak felragasztottam a mágneses cuccot az asztal oldalára oda, ahova akartam csattintani a kábeleket. A töltőzsinórjaim mind olyan vékonyak voltak, hogy a kis mágneses elemek csúszkáltak rajtuk. Ez nem nyerő, mert minden használat után le kellett hajolnom a korábban lecsúszott mágnesért. Erre a hibára fel voltam készülve, mivel univerzális az eszköz, tehát nagyobb kábelnek is bele kell férnie. Jó mérnök módjára kicsit körbetekertem az adott keresztmetszetet egy kis cellux-szal, így máris nem csúszott le a mágneses bigyó.

A műveletet megcsináltam mindkét kábelemmel, és felcsattintottam őket a főpanelre. Az eredmény igazán kielégítő volt. A mágnesek elég erősek ahhoz, hogy megtartsák a zsinórokat, és nem mellesleg nagyon jól is néz ki a kábel menedzser kütyü.

Most már nem kell hajolgatnom a telefonom töltésekor, csak odanyúlok és leválasztom a mágnesről a kábelt.

Az ígéret szerint, ha megunjuk a kis kábel menedzser eszközünk, akkor viszonylag egyszerűen leszerelhetjük, és még ragasztó nyom sem marad a másik felületen. Én ezt egy nap után teszteltem, és úgy tökéletesen lejött. Természetesen, ha 5 éven keresztül süti a nap, akkor már nem vagyok olyan biztos benne, hogy gond nélkül lejön.

Összegzés

A kábelek rendezgetése egy olyan tevékenység, amit kevesen tesznek meg. Pedig egy kis idő és pénz ráfordításával szép eredményeket érhetünk el. A jelenlegi eszköz nem kerül 1.000 forintba sem, így teljes mértékben ajánlom. Egyszerű installálni, egyszerű használni és mindent tud, amit ígértek róla.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték