Automata cipőburkoló teszt – Cipő, kosz két jó barát….

automata cipoburkolo

Az automata cipőburkoló egy nagyon egyszerű szerkezet. Belelépünk, körbe zárja a retkes lábbelinket, és így már vígan besétálhatunk lakásunk helyiségeibe anélkül, hogy mindent összekoszolnánk. Ezt kínálja az elmés szerkezet nagyjából 1.000 forintért.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

Az automata cipőburkoló tesztje

Az automata cipőburkolón nincs mit kicsomagolni, nylon anyagot levesszük róla és már meg is vagyunk. A kis fekete gömböc már maga a termék, ugyanis a keresztben elhelyezett három fémpánt az, ami összehúzza a szerkezetet a lábunkon és az asztal közepén is. Akinek volt már valaha automata, csuklóra felpattintható karszalagja, az el tudja képzelni a működési mechanizmust.

 

Maga a szerkezet egy kétrétegű anyag, amit a sárkányformákhoz hasonlóan egy keretre feszítettek fel. Az alsó része ellenállóbb, fekete színű szövet, míg a felső a szivárvány minden színében – na jó, valójában „csak” hatféléből áll a felhozatal – elérhető. Belül két rövidebb és egy hosszabb borda található, ezek adják ki a rombusz formát, aminek a közepére lépve működésbe hozhatjuk az elmés szerkezetet.

A működési elv végtelenül egyszerű, a tárgy közepére erőből rá kell lépni, majd a lábfejünket billegtetve a rövidebb „zsanérokat” is elpattintani. Ilyenkor az anyagban lévő feszültség felszabadul, összerántja a szövetet és szépen beburkolja lábunkat. Pofon egyszerű, még egy gyerek is könnyedén végrehajtja.

Ami a minőséget illeti, pont olyan, mint egy 2.000 forintos „bármi”, nem különösebben minőségi, de itt az őszinte egyszerűség a lényeg. Ennek ellenére találtam néhány lelógó szálat, ami nem a csúcsminőségű gyártástechnológiára utal, de biztos vagyok benne, hogy nem fog egyhamar szétmenni.

Az alsó rész valamilyen műbőrhatású anyag, aminél azt vártam, hogy vízálló lesz, hogy legalább a sáros-vizes cipőtalpról lefolyó koszt bent tartsa. Ennek ellenére, ha nem is túl gyorsan, de azért átázik, tehát ha kint szakad az eső, akkor ez is csak ideig-óráig védi meg a lakást. A mérete viszont kellően nagy, az amerikai 13-as méret európai átszámítás szerint 46-os, tehát valószínűleg egy kosárlabda csapatnak is megfelelő lesz a méret.

Az alkalmazási területét nem különösebben nehéz kitalálni, de nekem mindig a tahóbb víz-gázszerelők és egyéb mesteremberek jutnak eszembe, akik kérdés nélkül trappolnak be a lakásba. Velük tuti felvetetném, de akár vendégekre is ráoktrojálhatjuk, ha nem érezzük kínosnak.

 

Összegzés

Hasznos okosság, amit összegöngyölve nagyon egyszerű tárolni, széthajtva pedig védi a helyiségeket a bekoszolódástól. Azt viszont nem értem, miért nem vízálló, akkor még használhatóbb lenne, de azért így sem rossz. A minőségétől nem kell sokat várni, de szerintem 1.000 forintot érni fog annak, akinek szüksége van rá.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
ár/érték arány