Aroma AG-03M gitárerősítő teszt – Rock ‘n Roll

Rendhagyó termék járt nálunk, ugyanis nem szoktunk hangszerekkel kapcsolatos dolgokat tesztelni. Az Aroma AG-03M egy hordozható gitár erősítő, de ennél sokoldalúbb eszköznek bizonyult. Az ára 8.600 forint, amit további költségek már nem is fognak megnövelni.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

Aroma AG-03M kicsomagolása

Az erősítő egy fehér dobozban érkezik, az elején a termék képe és a gyártó logója található. A tartalma egy USB kábel, használati utasítás és maga az eszköz található, utóbbit egy bubis fólia védi a behatásoktól.

Az Aroma AG-03M elején található egy kijelző, ami hasznos információkkal szolgál, többek között itt láthatjuk az akkumulátor töltöttségét. Alatta látunk 5 gombot, az első hárommal a lejátszott zenét vezérelhetjük – ugyanis zene lejátszásra is alkalmas az eszköz -, utána egy módválasztó és egy equalizer választót találunk.

A főegység is az erősítő elején található egy 10 centiméteres hangszóró képében, amit egy fémrács véd a külső behatásoktól. Az erősítő jobb oldalán egy micro SD kártya slotot kapunk, a másik felén pedig a gitár bemenet és egy micro USB port foglal helyet. Az Aroma AG-03M tetején vannak a kezelőszervek, főhangerő, gitárhangerő, és gitár tónus állító potméterek, mellettük pedig a mikrofon és AUX bemenetek valamint a fejhallgató kimenet található.

Sajnos a burkolat a tipikus kopogós, fényes fekete műanyag, cserébe rendesen összerakták. A potméterek elsőre kicsit nehezen jártak, de többször átforgatva viszonylag jól használhatóak. Kapunk még egy multifunkciós csatot is, amivel övre akaszthatjuk, vagy kipattintva állványként tud funkcionálni, így az asztalra lerakva is tud funkcionálni.

Aroma AG-03M tesztje

Amikor kicsomagoltam a terméket, nem igazán voltam lenyűgözve, bár tény, hogy tömege van a kis erősítőnek. Ami egyből feltűnt, azok az először nehezen forgó potméterek, de gyorsan túllendültem rajta, hiszen ahogyan fentebb említettem viszonylag gyorsan bekoptak.

A rengeteg gombot, portot és potmétert látva úgy éreztem, el kellene olvasnom a használati utasítást, és nem is tévedtem nagyot. Kiderült, hogy jóval több funkciója van, mint elsőre gondoltam, és nagyjából ez viszi el a hátán az erősítőt. Többek között nadrágra/övre rögzíthető, de ha akarjuk a csatot lepattintva és átvariálva, állítva is használhatjuk a kis eszközt.

De ez mégiscsak egy erősítő, kezdjük tehát a hangzással. Első használatkor kicsit csalódott voltam, eléggé dobozhangja volt, ráadásul a magasabb hangok fülsértően visítottak, ami kellemetlen volt játék közben. Aztán elkezdtem betörni a vadat, és viszonylag sokat javult a hangképe. Nem kell marshalli magasságokban gondolkodni, de jelentősen szebben szólt a tesztem végére. Ahogy egy univerzális eszközhöz illik, torzítás funkciót is kapunk, így a keményebb stílust kedvelők is élvezni fogják a pengetést.

Meg kell jegyeznem, hogy iszonyatosan durva hangerőre képes, de senki nem fogja féltávnál feljebb tekerni a potit, ugyanis az üvöltés mellett éktelen recsegésbe is kezd az Aroma AG-03M. Normál hangerőn, a 16 négyzetméteres szobámat is beharsogja, szóval amíg a realitások talaján maradunk, nem lesz gond ezzel.

Mint azt a bevezetőben említettem az erősítő extra szolgáltatásai figyelemre méltóak. A termék képes a fogadott micro SD kártyán lévő zeneszámokat lejátszani, így bármire tudunk játszani gitárunkkal, de ha kell az AUX csatlakozónak hála telefonról is bármit megszólaltathatunk. A fejhallgató kimenetnek hála szomszédkímélő módon téphetjük a húrokat, bár ebben találtam egy apró hibát. Headsettel nem hajlandó rendesen működni, tehát minden füles, aminek 4 pólusú jack csatlakozója van, használhatatlan az erősítővel.

További hasznos funkció, hogy az Aroma AG-03M képes felvenni is a bemenetekről micro SD kártyára, így ha akarjuk, megörökíthetjük a játékunkat. Tekintve, hogy mikrofont is lehet csatolni hozzá egy egész kis házi koncertet lehet vele rögzíteni. A beépített akkumulátort nem tudtam lemeríteni pedig a tesztidőszak alatt 5-6 órán át használtam, ami rengeteg, ha egyszerre próbálunk ennyit gyakorolni, így valószínűleg nem lesz gond az aksiidővel.

Összegzés

Az Aroma AG-03M egy nagyon okos kis erősítő, könnyen hordozható, a hangja hagy némi kívánnivalót maga után, de az ára kárpótol minket ezért. Az univerzális rögzítés jópofa, a zenelejátszás közbeni gitár erősítés nagyon kellemes színfolt, a fejhallgató kimenet pedig nagy öröm lesz azoknak, akik társasházban élnek vagy csak nem szeretnék zavarni a családot.

A fő célcsoport nyilvánvalóan a kezdő gitárosok lesznek, mivel a “nagyok” már biztosan nem elégszenek meg ennyivel, de ilyen áron nem várható több. Jelenleg 8.600 forintért kapható az Aroma AG-03M, amit extra költségek sem fognak már terhelni a szállítás során.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték arány