Andoer ukulele teszt – A magyar ukulele blog segítségével

Hirtelen felindulásból és tisztázatlan körülmények között rendeltünk egy Andoer ukulelét a TomTop-tól, mégpedig a legolcsóbb variánst, aminek tesztelésére egy nálunk sokkal hozzáértőbb embert kértünk fel, az ukulele.hu, Magyarország központi ukulele oldalának munkatársa, Tomi személyében. Örömmel el is fogadta a felkérést, a tesztet pedig ezúton is hálásan köszönjük neki!

Az ukulelét, mint hangszert gondolom nem kell bemutatnom, a tipikus hawaii sztereotípia fontos eleme, ezzel a mini gitárral zenélnek a lemenő nap fényében a fűszoknyás és virágfüzéres nénik a tengerparton.

Esetünkben egy 21″-os, mahagóniból és rózsafából épített hangszerről van szó, melyet Aquila húrokkal szereltek, és kb. 8000 magyar forintért árulnak.

Úgy gondolhatnánk, hogy a szép szavak mögött egy minőségi hangszert találunk, azonban ezt már mi is megállapítottuk, hogy inkább a partikellék kategóriában állná meg a helyét, ennyi pénzért sajnos még nem igen kapni korrekt minőségű hangszereket. Ezt a szakértői vélemény is megerősítette, az ukulele.hu által készített tesztet a cikk végén lévő linken olvashatjátok el.

Az ukulele.hu egy 2010-ben indult weboldal, melyen mindent megtalálunk, ami az ukulelézéssel kapcsolatos. Az oldal magába foglalja a magyar ukulele blogot, ahol hangszer teszteket, a (húros) hangszeres világgal kapcsolatos különböző híreket és újdonságokat találunk, de ezen kívül még számos tartalmat találunk itt. Akinek új fogalom az ukulele, a remek leírásuknak hála hamar képbe kerülhet, ha pedig most állnánk neki megtanulni ukulelén játszani, a letölthető akkordtáblázatoknak, kottáknak és videóknak hála remek segítséget kapunk ebben.

Találunk továbbá egy felületet, ahol a magyar és Magyarországra szállító hangszerkereskedők ajánlatai között válogathatunk kategóriák szerint, nem csak ukulele, hanem pl. gitáros témakörben is. Segítenek a rendelésben, és a kereskedővel való kommunikációban, hogy minél gördülékenyebben juthassunk a nekünk megfelelő hangszerhez vagy kiegészítőhöz. Ezen felül van egy apróhirdetési részlegük is, ahol magánemberek találhatnak új gazdát megunt, vagy lecserélni kívánt hangszereiknek, kiegészítőiknek.

Egyszóval, ha ukulele témában bármi kérdésünk felmerül, náluk nagy valószínűséggel megtaláljuk a választ.

A tesztben szereplő Andoer ukuleléről készített tesztvideót itt láthatjátok:

Aki tényleg csak ismerkedni akar a hangszerrel, és nem biztos benne, hogy komolyan fog vele foglalkozni a jövőben, elgondolkodhat a vásárláson, de aki már most tudja, hogy ukulele művész szeretne lenni, azért a komolyabb kategóriában keressen magának első hangszert. Tartsuk észben, hogy ez a legolcsóbb darab az Andoer kínálatában, a drágább kivitelek nagy eséllyel már megütik ezt a szintet, és komolyabb célokra is megfelelőek.

Az ukulele.hu által készített teszt itt olvasható >>

Itt megvásárolható >>