Andoer UC40 projektor teszt – olcsó Blitzwolf ikertesó

Pár hónapja, miután megírtam a Blitzwolf projektoráról a tesztet, annyian kommentelték ide, hogy az egy bizonyos Andoer UC40 fedőnevű darab tökéletes másolata, hogy beszereztem belőle egyet. Első látásra annyit sikerült kiderítenem, hogy minden bizonnyal van egy gyár, ahol ezeket csinálják, és más gyártók, mint a UNIC, vagy az Andoer felvásárolják ezeket a saját márkanevük feliratával és OEM-ként eladják. Hozzám most az Andoer UC40-ese jutott el.

A cikk terjedelméből látszani fog, mennyire megegyezik a Blitzwolf termékével. Azt leszámítva, hogy ők belepakoltak még vezetéknélküli frissítést, illetve Miracast és DLNA funkciókat, semmiben sem különbözik. Még mechanikájában sem.

A doboza néz ki máshogy, tervezett magának egy sajátot az Andoer, de csak színeiben más, ugyanis a mérete ugyanaz, a belsejében ugyanolyanok a szivacsok, ugyanaz az elrendezés, csak a projektornak más a színe egy kicsit, és minimális dizájnbeli eltérések vannak.

A dizájn tehát itt is teljesen jó, az összeszerelési minősége jobb, mint a Blitzwolfé, konkrétan kifogásolhatatlan, a színei is jobbak, az anyaghasználata pedig pont ugyanolyan remek. Külsőre semmi csúnyát nem mondhatok, lássuk, mit tud működés közben.

Tesztüzem

Bekapcsoltam, jött az Andoer felirat, aztán ugyanazt a menüt láttam, amit a Blitzwolfénál, csak kettővel kevesebb bemenetre van lehetőség, ugyanis itt “csak” SD kártyafoglalat, USB port, AV in, és HDMI bemenetek vannak. A teljes menürendszer ugyanaz, és még azok a szoftveres apróságok is megegyeznek a Blitzwolf termékéével, amiket találtam annál.

Tradicionális kínai családi program a Tedhez hasonlóan alja-hulladék filmeket megnézetni az 5 évesnél fiatalabb korosztállyal nyelvi fejlődés céljából. Brit tudósok kimutatták, hogy a Ted nézése olyan intenzív szókincsbeli fejlődést indukál a kisgyermekeknél, mintha egy hetet eltöltenének egy átlagos magyar kamionsofőr mellett utazva.

A menü tehát itt is végtelenül egyszerű, nincs túlbonyolítva, de ahogy a képeken is látszik, azért nem szűkölködünk beállításokban. Többek között lehet színhőmérsékletet, hangszínt, képarányt, nyelvet és időzítéseket állítani, illetve manuálisan fókuszt, meg trapézkorrekciót. Az a kissé gagyi jelenség itt is megvan, hogy ha nem vízszintesen, pont előre vetítünk a projektorral, akkor hiába a trapézkorrekció, valahol már zavaróan homályos lesz a kép. Érdemes úgy tervezni vele, hogy ha nem egyszeri élménynek akarja az ember megvásárolni ezt az olcsóságot, akkor keressen neki helyet, hogy teljesen egyenesen tudjon vetíteni vele valamilyen felületre.

A zajszintje átlagos, nem hangosabb a Blitzwolfnál, és nem is zavaró, még a saját kis hangszórója is képes teljesen elnyomni, pedig nem egy fergeteges élmény arról hallgatni a film hangjait. De hát erre van ott a 3.5mm-es dugó, tessék hangrendszert, vagy fejhallgatót rákötni. A fényereje papíron 800 lumen, én csak azt tudom, hogy tökéletesen megfelelő a valóságban. Sötét szobában nem lesz olyan jelenet, amit ne látnánk tisztán vele. A remek fényerőhöz szerény fogyasztás társul, lejátszás közben is megelégszik fixen 60 wattal, ami 5 órás működés esetén kb. 12 forintot jelent.

Konklúzsön

Akit jóval mélyebben is érdekel a dolog, olvassa el a Blitzwolf tesztet, de ha vásárolni akar, akkor inkább ide jöjjön vissza, mert ez majdnem ugyanaz, csak olcsóbban. Összességében azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon szerethető kütyü, főleg ha az árcéduláját nézi valaki. A termékért mindössze 17.000 forintnyi dollárt kérnek el ingyenes szállítás mellett, és jó esélyünk van áfamentesen megkapni a terméket még Kínából is, az enyém is megjött gond nélkül. Remek fényereje van, keveset fogyaszt, jól össze van rakva, stabil, és ha a plafonra vetít vele az ember, akkor minden bizonnyal nem lesz egyetlen olyan homályos folt sem a képen, ami zavarná. A beépített hangszóró nem egy nagy szám, de ez legyen a legnagyobb hibája, senkit sem fog érdekelni, ha egyszer beüzemelte. Ebből valóban a család kedvence lehet, nekem nagyon tetszett.

Itt megvásárolható.

Kupon kód: 10Andoer

Uff.