Alfawise SA0X okosaljzat teszt – Próbálja ki mindenki

Az Alfawise SA0X okosaljzat abban a csoportba tartozik, amit valószínűleg nem próbáltál még, de ha megteszed, akkor a teljes lakást felszereled majd vele szépen lassan. Mindössze 4.500 Ft-ba kerül, úgyhogy áfamentesen juthattok hozzá. Tetszik, hogy LED-es, ráadásul teljesen testre szabható, illetve integrálható a Google Home, Amazon Alexa rendszerekbe.

Alfawise SA0X okosaljzat – a feledékenyek barátja

Az Alfawise SA0X okosaljzat egy apró, fehér kartondobozban érkezett hozzám. A kézikönyv nagyon hasznos, ezt ne dobjátok el messzire. Angolul minden frankón le van írva, így nem okoz gondot a párosítás. A külseje nem tartogat meglepetéseket, bár az nem tetszett, hogy nagyméretű, ennél nem nehéz kisebbet találni, elég csak megnézni az új BlitzWolf-ot.

Az előnye viszont az RGB LED, ami szabadon konfigurálható nem csak szín, hanem fényerősség tekintetében is. Dedikált USB aljzatot találtok az alján, szóval hálószobába, éjjelszekrény mellé ideális választás, mert irányfényt ad éjszaka, tölthető vele a telefon, és van egy szabad csatlakozó is.

A LED és a konnektor is testreszabható az applikációban, én a Smart Life-ot preferálom, amit innen tudtok letölteni. A BlitzWolf SHP2-t is ezen keresztül érem el, így adta magát a dolog, hogy az Alfawise SA0X-et is a meglévő rendszerembe integrálom, ugyanis utálom, ha 3-4 applikációban kell kolbászolni.

Az Alfawise SA0X látszólag földelt, szétszedni nem volt alkalmam, a kínai cuccoknál ezt mindenképp fenntartásokkal kell kezelni. Az USB aljzat 2 ampert és 5 voltot tud leadni, szóval elég gyorsan feltölthetitek vele a mobilotokat. A konnektor 10 amperig terhelhető, maximum 2000 watt-os eszközt köthettek rá, szóval egy kávéfőző, porszívó nem akadály. Én jó ideje használok már egy hasonló eszközt, két kávéfőző megy róla, amik a megadott időben kapcsolnak ki- és be. A Smart Life applikáción keresztül az Alfawise is tudja ezeket, de ne szaladjunk ennyire előre.

A korábban belinkelt programot szedjétek le hozzá, a főmenüben pedig nyomjatok rá a “+” jelre. Az “Electrical” fül alatt található “Electrical Outlet” gombot bökjétek meg, ezek után kapcsoljátok be, azaz dugjátok be a konnektorba az Alfawise SA0X-et. Fontos, hogy 2,4 GHz-es WiFi-n legyetek, erre az időre át kell állítani a telefont, ha 5 GHz-es routerrel nyomjátok. Ha ez megvan, akkor bekéri a jelszavatokat, ezek után pedig megkeresi az eszközt. Nagyjából ennyi az egész, a menüből innentől kezdve elérhetővé válik minden funkció.

Az időzítő jó dolog, régen is használtuk, csak akkor még az analóg, tekergetős verziót, majd később váltottunk a digitális, bonyolult módon beállítható utódjára. Ennek a rémálomnak vet véget az összes ilyen és ehhez hasonló okosaljzat, mert csak néhány másodperc a procedúra. Az óraátállítás, már ameddig létezik, nem probléma, ezt megoldja az app. Fogyasztást viszont nem tud mérni, úgy érzem helyette kaptuk az RGB LED-et, ami szintén marhára jó dolog, főleg, hogy ezt is testre lehet szabni.

A rendszer stabilitására nem lehet panasz, külső- és belső hálózaton keresztül is 0,5-1 mp körüli a reakcióidő, ami bámulatos eredmény. Az pedig nagyon jópofa, hogy mindig az aktuális napszakhoz, hangulathoz állíthatjuk a LED színét és fényerejét.

Összegzés

Egy nagy gondom volt az Alfawise SA0X-szel, az pedig a fogyasztásmérés hiánya, nem hiszem, hogy ez egy drágító tényező lenne, hiszen az olcsóbb BlitzWolf is tudja azt, azon meg persze nincsen USB aljzat és RGB LED. Innen is üzenem mindkét gyártónak, hogy gyúrják össze a két modellt, hogy megvásárolhassuk a tökéletes okosaljzatot.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

Az Alfawise SA0X mindössze 4.500 Ft, ennyi pénzt megér, szerintem nagyon hasznos, mert bárhonnan elérhető, szabadon kapcsolgatható, konfigurálható. Jó ötlet volt az USB csatlakozó, felismerték a gyártónál, hogy minden konnektor mellé kell egy töltéshez használható aljzat is. A többi, hasonló terméket az alábbi linken keresztül érhetitek el.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány