Alfawise RST2056 fogkefe teszt – Ötcsillagos mosoly

Alfawise RST2056

Az Alfawise RST2056 elektromos fogkefe kifejezetten jó benyomást tett rám. Remek minőség és funkciógazdagság jellemzi, kíméli az ínyünket, rendelkezik fehérítő funkcióval, esztétikus töltővel, kijelzi az akkumulátor állapotát és három fejet is kapunk hozzá az alapcsomag részeként. Ráadásul 6.500 forintos árával az áfahatár alatt operál, ezzel kímélve meg minket nemcsak a vérző ínytől de a többletköltségektől is.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

Alfawise RST2056 fogkefe kicsomagolása

Már szinte teljesen leírtam az Alfawise márkát, hiszen volt egy két rossz eresztésük, erre kezembe került a remek RST2056 fogkefe. Gyanús is, hogy mostanában mindig én tesztelem ezeket, biztos nem merik megmondani a kollégák, hogy a szájhigiénia terén szerintük elmaradásom van, pedig a fogazatom nem „vetekszik” Jacques Foche-éval.

 

A doboz megnyerő, szinte Xiaomi-s magasságokba emelkedik, pedig az árból ez nem következik. Kiborítva tartalmát az Alfawise RST2056 mellé kapunk 3 különböző színű fejet, így a család több tagja is használhatja. Jár még a termékhez egy európai dugvillával szerelt „beleállítós” töltő, ami nagyon kényelmes, és egy leírás, amit elég jó angolsággal fogalmaztak meg. Sajnos hordozásra alkalmas tartó nem jár hozzá, de ez a költségek ismeretében érthető.

 

A minőség remek, mikor kézbe vettem a nyelet, azt hittem, 10.000 forintnál is többe kerül, vagyis kategóriáján túlmutat anyaghasználata. Az ilyen termékeknél a részletekben lakozik az ördög, de itt is megállja a helyét, hiszen a fogkefe fejek Dupontból vannak, míg a mozgató mechanizmus fémből, ellentétben olcsóbb társaival, így egyhamar nem fog elkopni.

A fronton találjuk a vezérléshez szükséges gombokat, amiket szépen belesimítottak a felületbe, jó kézbe venni az eszközt, ízlésesen, de ami sokkal fontosabb, átláthatóan rendeztek el rajta mindent, amelyet még visszajelző LED-ekkel és feliratokkal is megspékeltek.

 

Alfawise RST2056 elektromos fogkefe tesztje

Számomra minden eszköz, amivel a fogainkat ápoljuk, egy kicsit gyanús. Egyrészt félek tőle, hogy nem jól tisztít, másrészt nekem az ínyem már attól is bevérzik, ha ránéznek, nemhogy egy készüléktől, amely percenként 40.000 mikrovibrációval operál.

A szónikus fogkefék ugyanis lényegesen gyorsabban rezegnek, mint körkörös társaik, ezáltal sokkal alaposabban is tisztítják a szájüreget. Eleinte kicsit furcsa érzés a használat a nagy frekvencia miatt, de ez gyorsan megszokható, másrészt utána olyan fogaink felülete, mintha a fogorvostól jöttük volna ki, tehát a kiváló hatásfok „nyelvvel” is tetten érhető.

Ezt ráadásul különböző működési módok is támogatják, a normál mellett szenzitív lehetőséggel is operálhatunk. Nekem ez utóbbi vált be, soha nem vérzett az ínyem, miközben az Alfawise RST2056 elektromos fogkefét használtam.  A fentieken túl képes még fehérítésre és masszázsra is, ami a tisztítás és a fehérítés kombinációja.

A használat végtelenül egyszerű, a felső gombbal ki- és bekapcsolhatjuk a készüléket, az alsóval pedig körkörösen váltogathatunk a funkciók között, akár menet közben is. Az aktuális állapotot mindig egy pici LED jelzi, eltéveszthetetlenül. Az első két módban egy beépített időzítő gondoskodik arról, hogy oldalt váltsunk, a 2 perces mosási időt négyszer harminc másodpercre tagolva. Ez egyben arra is rákényszerít, hogy idő előtt ne hagyjuk abba a tevékenységet, ami gyerekek esetében különösen fontos lehet.

Ami a gyakorlati tapasztalatokat illeti, nagyjából 1-2 nap volt megszokni a viszonylag puha anyagból készült sörtéket, a következő héten már nagyon kényelmes volt használni azoknak is, akiknek érzékenyebbek a fogaik vagy az ínyük. A különböző módok között szerintem nincs drasztikus különbség, de az érezhető, hogy „soft” módban az Alfawise RST2056 kevésbé agresszívan „takarít”. A fogkefe persze nem minden, a megfelelő fogkrém és a szájvíz használatával érhetjük el azt az állapotot, amikor már a jégkrémet is harapni tudjuk.

Egy töltéssel 15 napig használhatjuk az Alfawise RST2056 fogkefét, de a töltője egyben tartó is, a függőleges pozíció pedig annyira adja magát, hogy szinte mindig egyből beleállítottam az eszközt. Alul találhatunk egy háromfázisú LED-et, amely az aktuális akkumulátor állapotot jelzi vissza zöld/piros/villogó piros variációkkal, ebből sejthetjük, ha kívánt szint alá merítettük a fogkefét. A készüléket ráadásul IPX7 védelemmel látták el, így a gyakorlatban akár le is moshatjuk, akkor sem fog károsodni, de azért búvárkodni ne vigyük magunkkal.

Ahogy már említettem, az alapcsomag része 3 különböző színnel jelölt fej is, így akár három családtag is használhat egyetlen berendezést. A fejkopásról a kék színű sörték kifakulása alapján tájékozódhatunk, ha teljesen elhalványulnak, cserélnünk kell őket. Egy háromdarabos szettet nagyjából 1.000 forintért szerezhetünk be, ami ezen a szinten nem nagy költség.

Persze bizonyos funkciókat nem szabad keresnünk ebben az árszegmensben, például nincs indukciós töltés, applikáció alapú vezérlés – mint például a Xiaomi Soocare esetében -, de ezek szerintem csak parasztvakításra valók, a gyakorlati használat során inkább csak az időmet pazarolták, sem mint hozzáadtak volna bármit is a tevékenységhez.

 

Összegzés

Príma termék az Alfawise RST2056, az árát meghazudtoló minőségben állítják elő, fém a mozgatómechanikája, jól tisztít, pofonegyszerű használni, és még jól is néz ki. Ráadásul cseresörte is fillérekért érhető el hozzá, így nem igazán van indok a drágább, például Xiaomi által gyártott termékek megvásárlására.

Aki pedig még hosszabb üzemidőt szeretne, nézzen rá a nagyobb testvérére, az Alfawise S100-ra, ami nagyjából 1.000 forinttal kerül többe, de hasonlóan jó terméknek ígérkezik.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

 

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték arány