Alfawise JCE 208 hátmasszírozó tesztje – Jobb, mint a haspillangó

Alfawise JCE 208

Az Alfawise JCE 208 mini hátmasszírozó tipikusan az a cucc, amit az emberek kétkedve fogadnak, pedig valójában működik. A filléres eszközzel fáradt izmainkat stimulálhatjuk, illetve bírhatjuk működésre, és ehhez nem is kell különösebben nagy összeget – 5.300 Ft-ot – kiadnunk.

Alfawise JCE 208 hátmasszírozó kicsomagolása

Az elektromos izom stimulációval először általános iskolás koromban találkoztam, amikor Attila “bá” békát boncolt, majd egy lapos elemmel demonstrálta, hogy van élet a halál után. A béka rugdalódzott, mi meg egy életre megjegyeztük, hogy az izmok mozgatásához nem kell más, csak elektromos áram. Tíz évvel később pedig a Teleshopból informálódhattam a fantasztikus haspillangó – nem röhög, tényleg ez volt a neve – áldásos hatásáról, ami mindenkit Swarzenegerré gyúrt rövid időn belül.

Szerencsére a zöld-fehér dobozban rejtőző Alfawise JCE 208 ilyet nem állít, viszont állítólag masszírozza az izmokat, amihez egy pici fehér berendezést kapunk két tappanccsal, ezt kell magunkra felszerszámoznunk. Tipikus USB-n keresztül tölthető eszköz, amihez meg is kapjuk a tyúkbelet, no meg a leírást, amit tulajdonképpen érdemes elolvasnunk, bár a kezelés azért nem késztet túlzott gondolkodásra.

A berendezést nézegetve – ami kísértetiesen emlékeztet egy pillangóra – az jutott eszembe, hogy vajon milyen sűrűn kell majd cserélni a tappancsokat. A leírás szerint 50 használat vagy 1 hónap után, ha valaki napi egynél többet tolna és széjjelmasszíroztatná magát. Mondjuk, hogy honnan kéne vennem, az nem derült ki, ugyanis a Gearbest ilyet nem árul hozzá.

Alfawise JCE 208 hátmasszírozó tesztje

A valós teszthez azt fundáltam ki, hogy lenyomok egy hosszabb túrát, hogy kellemesen elfáradjak, és akkor tényleg kipróbálhatom a termék valós tudását. Mivel a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra még végigjárásra várt, úgy gondoltam, egy laza Nagykanizsa(Palin)-Zalakomár szakasz 32 km-es távja alkalmas lesz egy kis izomláz összeszedésére.

A fenti képen látható, hogy ezt valóban teljesítettem, így ideális alany voltam a saját magam meggyógyítására. Az Alfawise JCE 208 hátmasszírozó felhelyezése gyerekjáték, és ami a legjobb, nem húzta a szőrömet sem, szóval ugyan epilálásra nem jó, de masszírozásra még lehet az.

A középső M gombbal tudunk a módok között lapozgatni, míg az intenzitást a mellettük lévő plusz és mínusz kapcsolókkal állíthatjuk egy tizenötös skálán. A magasabb fokozatok igen durvák, gyakorlatilag magától mozognak az izmaink, ami eléggé ijesztő. Az egyes működési módokat a színes LED-ek kombinációjával jelzi vissza.

Az első próbánál eléggé paráztató a működése, legalábbis nekem nagyon furcsa volt. Aztán egy idő után hangosan röhögtem, ahogy a saját izmaim mozogtak, pedig egy helyben ültem. A kezdeti sokk után viszont hagytam, hogy dolgozzon, és ha nem nagyon erős fokozaton csináljuk, egyáltalán nem kellemetlen. De azért csak ésszel, mert magasabb fokozaton – tíz vagy fölötte – azért már kegyetlen durván is tud dolgozni.

Ami viszont nem tetszett, hogy a tappancsok olyan nagyok, hogy a kezemre nem feküdtek fel, lehet a szőr volt az oka, ellenben a combomra tökéletesen ráillett. Tulajdonképpen mindegy is, mert a hatást így is, úgy is kifejti, kellemesen vagy éppen durván is tud masszírozni. Egy rejtély azonban maradt, hogy a hátamra hogyan rakom fel és állítom be, mert a képeken ez szerepel. Szóval szükségünk van egy segédre, aki az Alfawise JCE 208 hátmasszírozót kezeli.

A hatást elég nehéz megítélni, mintha enyhített volna az izomlázon, igaz a tesztek miatt a kelleténél többet masszíroztattam vele, mint amennyit normális esetben kellene. Azt viszont nem értem, miért nem kapunk hozzá egy Ponyvaregényes orvosi zsebkönyvet, amiből kiderülnek a lényeges adatok, hogy akkor milyen hosszan, hányszor ismételve kell a masszírozást csinálni. Persze mi magunk is kikísérletezhetjük, de azért jobb lenne valamilyen támpont ehhez.

Mondom a lényeget, amire mindenki kíváncsi: segít-e az izomláz eltüntetésében. A válasz az, hogy nem tudom, talán igen, de az biztos, hogy kellemesen el tud lazítani. Ha a Rictofit vagy a “Pferde creme” nem segít, akkor itt az Alfawise JCE 208, amivel azért lehet jó eredményeket is elérni.

Összegzés

Nem gondoltam volna, hogy az Alfawise JCE 208 bármire is jó lesz, pedig egészen működőképes megoldást hoztak össze a kínaiak. Jól masszíroz, bár azért az erejével vigyázni kell, mert magasabb fokozaton kegyetlenül tud kalapálni az izmainkon.

Amit hiányoltam, az egy normális, fiziológiailag is vállalható leírás. Nem gondolom, hogy kárt tudna okozni – én is élek, sőt a kollégák sem sérültek le a használatban -, de azért a szakszerű használathoz jól jött volna egy könyvecske, szerintem ez beleférhetett volna az 5.300 Ft-ba. Vannak még alternatívák, érdemes ezeket is fontolóra venni.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány