Alfawise Funsnap AS01 gimbal teszt – Másolat másolata

Alfawise Funsnap AS01

Még sosem írtunk úgy cikket, hogy a kütyü már volt nálunk más néven, ezért bekértük az Alfawise Funsnap AS01-et, hogy kiderítsük, tényleg egy OEM termékről van szó, amit csak a cégek átbrandelnek. Ez alapvetően azért érdekes, mert ha megegyeznek, akkor értelemszerűen abból a forrásból érdemes megvenni a cuccost, ahol a legolcsóbb. A Gearbesten jelenleg 19.000 Ft-ért árulják akció keretében.

Alfawise Funsnap AS01 gimbal kicsomagolása

Nem fogom a dolgokat nagyon bő lére ereszteni, hiszen Funsnap Captur3 néven bő egy hónapja már írtam a gimbalról. A Funsnap termékeiről azt kell tudni, hogy a Xiaomi Youpin webáruházban is elérhetőek, van egy fajta Xiaomis hátszél, de egyébként teljesen különálló gyártóról van szó.

OEM termékeket is forgalmaznak, így nem vételen, hogy számtalan néven rátalálhatunk a stabilizátorukra. Néhányat felsorolok ebből, ami szinte biztosan ugyanezt a terméket jelöli:

A fenti példákat az is alátámasztja, hogy a dobozon SEMMILYEN logó, felirat nincsen, mintha most hozták volna ki a gyártósor mögötti raktárból, tipikus OEM cuccnak néz ki. Úgyis fogalmazhatnék, hogy arra se vették a fáradságot, hogy felcímkézzék Alfawise – vagy akármilyen másik – cég azonosítójával. Magán a gimbalon is egyetlen helyen lehet megtalálni az Alfawise feliratot, a karon ülő szervomotor kapott egy diszkrét jelölést.

Nem ereszteném túlzottan bő lére a használt anyagok elemzését, az általános minőségérzet nem rossz, de azért nem egy Zhiyun Smooth 4 gimbal, akit a részletek érdekelnek, olvassa el a Funsnap Captur3 tesztjét, a tartozékok is megegyeznek az ott felsoroltakkal.

Alfawise Funsnap AS01 gimbal: azonos vagy nem?

Őszintén szólva, nem nagyon találtam olyan dolgot, ami nem egyezne az eredetivel. Ez az Alfawise esetében nem példa nélküli, de nem is negatív jelzőként használom az “ugyanolyan” szót, hiszen alapvetően a lényeg az, hogy a termék jó-e vagy sem, illetve az ár ettől alacsonyabb vagy magasabb lett-e.

Átbrandelt vagy éppen pont jelölés nélküli, de azonos minőségű termékeket elég sok helyen lehet találni, talán ez a márkás kések esetében a legjellemzőbb, de aki hallott már az MVMT órákról, az érti, mire gondolok. Márpedig az Alfawise Funsnap AS01 teljesen azonos a már tesztelt Funsnap Captur3 stabilizátorral, ugyanaz a szoftver vezérli, így csak egy nagyon rövid összefoglalót adok arról, hogy mik voltak az előnyei és a hátrányai:

Pozitívumok Negatívumok
+ olcsó – minősége elmarad a konkurenciától
+ 18650-es akkuval működik – szoftveres problémák
+ kezeli a vízszintes és függőleges irányt is – beragadó zoom
+ szoftveresen állítható fényképezési paraméterek – az arc és tárgykövetés megbízhatatlan
+ viszonylag jól stabilizál – nem fordul teljesen körbe
– nincs power bank funkció

 

Összegzés

Ismét bebizonyosodott, hogy nagy átbrandelő művészek vannak a piacon. A Funsnap Captur3/Beyondsky Eyemind/Alfawise Funsnap AS01 lényegében ugyanaz az eszköz, vagyis azt vegyük meg, amelyik a legolcsóbb. A gimbal egyébként nem rossz, csak vannak nála sokkal jobbak, mint a Zhiyun Smooth 4 vagy a kedvencem, az innováció csúcsa, a Snoopa Atom, amit nemsokára tesztelni is fogunk.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány