Alfawise duális autós töltő teszt – Tizenkettő egy tucat?

Alfawise duális autós töltő

Az Alfawise duális autós töltő személyében érdekes filléres kütyüt találtam, ami nemcsak egy gyorstöltésre képes szivargyújtós töltő, hanem ablaktörő szerszám és akkumulátor feszültség ellenőrző “műszer” is egyben. A sokszor megbukott FM transzmittert bölcsen kihagyták, így autós léptékben az 1.500 Ft-os ára filléres tételnek minősül.

Alfawise duális autós töltő tesztje

Különösebb csomagolás nem volt, szóval nem szavalnék ódát a műanyag zacsihoz, amiben érkezett. Egy ideje már üldözöm a megfelelő autós töltőt, igaz, én eddig kombó megoldásban gondolkoztam, vagyis FM transzmitter+kihangosító+charger triumvirátusra szerettem volna rálelni.

Eddig nem sikerült, amit az S-10 leszereplése jól bemutatott nemrég, de hát örök optimista vagyok, próbálkozom. Az Alfawise duális autós töltője sem tűnt ki semmivel a tömegből, amíg közelebbről meg nem néztem. Az alja csúcsos, vagyis betörhetjük vele az ablakot, már csak egy biztonsági öv elvágó pengét kellett volna beleépíteni.

A minősége nem különösebben jó, de nem is rossz, de ahogy a nagyszüleink mondták anno: nem nézegetni kell, hanem megenni, ezzel is valahogy így voltam, betoltam a 12 V aljzatba és kész. Ilyenkor – mármint amikor nem töltünk telefont – mutatja az autó akkumulátor feszültségét. Én jobban bízom abban, amit a műszerfal mond, bár a töltő által mutatott 14,1-13,8 V nem tűnik marhaságnak. Kiegészítő információnak nem rossz, jobb nem megvárni, amíg egyszer csak nem indul be a gépjármű.

Persze az érdekes rész nem az ablak kitörésénél meg az akku fesz kijelzésénél kezdődik, hanem az USB-s eszközeink töltésénél. Az átmenő amper értéket itt is kijelzi, viszonylag korrekt módon, legalábbis az USB-s mérőműszereink szerint. A truváj persze az, hogy 3.4 A-t tud leadni összesen a 2 porton keresztül és mindenféle gyorstöltési szabványt támogat, a leírás szerint Xiaomi, Apple, Samsung, HTC, Blackberry és még egy rakat másik cég termékeivel képes együttműködni. Xiaomival, Huawei-jel kipróbáltam, azokkal tényleg, szóval jó eséllyel a többivel is.

Természetesen egy valagnyi védelmet kapott, vagy legalábbis ezt írták rá, de ezeket olyan nagyon nem provokáltam, mostanában elég a lángoló BMW-s videókat nézegetni. Ami szintén fontos, hogy a te járműveddel is kompatibilis legyen. Kipróbáltam néhány autóban – Seat, Volkswagen, Mazda, Ford – és mindegyikben működött, hiszen a kis rugós fülek miatt szinte az összes kialakításhoz tud “alkalmazkodni”.

A kérdés persze az, hogy a tonnányi Baseus, Xiaomi és egyéb noname szivargyújtós ketyere mellett az Alfawise duális autós töltő labdába tud-e rúgni. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan, akinek fontos lesz, hogy egy mozdulattal be tudja törni az ablakot, ha egyszer szabadulni kell, ezt én sem tartom rossz funkciónak. A fentiekhez képest az Alfawise terméke semmivel sem rosszabb, de sajnos nem is ad olyan hú de sok spéci funkció az áráért, cserébe viszont nagyon olcsó, ami szerintem ebben az esetben többet nyom a latba.

Összegzés

Az Alfawise duális autós töltő pont azt nyújtja, amit ígér. Betörhetjük vele az ablakot, ha karambolozunk, kijelzi a merülő akkumulátorunk feszültségét, egy csomó gyorstöltésti szabványt támogat és egyszerre akár két telefont is tölthetünk vele.

A kérdés persze az, hogy az 1.500 Ft-os kiegészítő mekkora szeletet képes kihasítani az igen telített szivargyújtós töltő szegmensből, hiszen számtalan vetélytárssal kell megküzdenie.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány