Alfawise C26 szivargyújtós töltő teszt – Hasznosabb, mint a dohányzás

Ma már sokkal kevesebb ember dohányzik az autójában így a kihasználatlan szivargyújtóba olyan multifunkciós eszközöket dugdosunk, mint az Alfawise C26. FM rádió, kétportos töltő, kihangosító, ezt mind tudja a 2.900 forintba kerülő apróság, amelyet bőven a vámhatár alá áraztak.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

Alfawise C26 kicsomagolása

Emlékeztek még a Xiaomi Roidmi 2S-re? Az Alfawise most ugyanabban utazik, amiben eddig ők. Akkor a termék azon “bukott el”, hogy a beépített mikrofon annyira messze került a szánktól, hogy használhatatlan volt. De töltőként és FM rádióként megállta a helyét, vagyis aki nem bánta, hogy nem fog tudni beszélgetni másokkal, annak nem volt elvetemült ötlet a megvásárlása. Az utódmodellből ki is került a hibás funkció, ő lett a Xiaomi Roidmi 3S.

Ugyanezt adja elő az Alfawise C26 szivargyújtós töltő is. A C26 jelölés azért is fontos, mert Houzetek C26 néven létezik egy ugyanilyen, de olcsóbb termék, tehát aki akar még 2 dodót spórolni, vegye azt. A csomag szög egyszerű és nem is nagyon törekedtek nagy extrákra, hiszen a kartonanyagokat betegesen gyűjtögetőket leszámítva úgyis mindenki a kukába vágja az egészet. A beltartalom maga az Alfawise C26, illetve egy rövidke leírás angolul.

A minőség elmegy, de mivel ez egy 10 dolláros termék, senki nem vár semmit, csak működjön, és már meg is kaptuk a lényeget. 3 gombot találunk rajta, a nyilak a frekvencia lapozását teszik lehetővé, a középső gomb pedig a BT kapcsolat felépítés és a sávok közötti váltogatás között segít lapozgatni. A fronton a két USB aljzat között elhelyezkedő LED panel jelzi vissza, merre járunk, és a mikrofon is itt található.

Alfawise C26 tesztje

A termék három fő funkciócsoportot egyesít magában, de valójában az FM rádió és az USB-s töltő az, amit tényleg használható is. Töltőként összesen 3,4 A-t tud kiadni, 2,4 és 1 A osztásban, szemből nézve a bal oldali a bikább. Ezt a funkcióját teljesen jól betölti, bár a Blitzwolf háromportos, QC képes töltőmet először félve cseréltem le rá, de ez alaptalannak bizonyult, az Alfawise C26 is szépen etette a készülékeimet.

Nekem igazából az FM rádiós tulajdonsága miatt kellett, lévén nincs multimédia rendszer az autómban, így viszonylag nehéz átjátszanom a telefonomról a dolgokat a gépjárművem hangrendszerére. Ezt az FM transzmitter viszonylag egyszerűen oldja meg: keressünk egy üres frekvenciát, majd csatlakozzunk Bluetooth-on keresztül az Alfawise C26 töltőhöz és voilá, hallgathatjuk a muzsikáinkat a kocsiban is.

Érdemes 107,xx frekikből választani, ott nem nagyon vannak rádióadók, bár az országhatár felé közeledve – ami ezen a “hatalmas” területen nem éppen ördöngösség – azért a külföldi adók be tudnak zavarni a gördülékeny zeneátvitelbe. A 107,7 nekem a horvát határ mellett is bevált, javaslom ennek a használatát.

Meglepődtem volna, ha a Xiaomi Roidmi 2S után itt normálisan működött volna a kihangosítás, de persze nem így lett. Ez persze nem véletlen, mivel a szivargyújtó helyén jellemzően egy “gödör mélyén” helyezkedik el, ahová lehajolva ordibálni vezetés közben nem célszerű. Esetleg japán kamikaze pilóták unaloműző elfoglaltságának tudnám elképzelni, de normális ember ilyen veszélyes dolgot nem csinál.

Ugyanez a gond a hívás kezeléséhez, túlságosan előre kell hajolni ahhoz, hogy felvegyük, elutasítsuk ezeket, így a VW konszern autóiban ezt a tevékenységet mellőzük. Lehet hogy vannak olyan személygépjárművek, ahol a műszerfal közepén éktelenkedik a 12 V-os kimenet, és itt az Alfawise C26 is könnyedén elérhető, csak hirtelen egyetlen ilyen típus sem jut eszembe.

Összegzés

Az Alfawise C26 nem egy rossz kütyü, csak a megvétel előtt tudatosítsuk magunkban, hogy minden ilyen eszköz totálisan alkalmatlan kihangosításra a mikrofon rossz elhelyezkedése miatt. Cserébe normálisan tölt, viszonylag kis zúgással viszi át a zeneszámainkat BT és FM rádiós funkciók segítségével, és fillérekért – 2.900 Ft-ért – dobják utánunk.

De a cselesek tudják hogy az Alfawise átbrandelteti termékeit, így megkeresik az eredetit, ami a Houzetek C26, ami még olcsóbban, 2.200 forintért is elérhető. Szerintem ugyanaz a kinézete alapján, én bekockáztatnám az utóbbit.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány