Akciós okosórát keresel, esetleg olcsó mobilt is vennél?

Ha akciós okosórát keresel, akkor ez a cikk neked szól, ugyanis levadásztunk most két nagyon jó vételt is, illetve a Lenovo K5 Play-re is találtunk egy iszonyat ütős kuponkódot. A Huawei és a Xiaomi két olyan húzónév, akik elég magas szintre tették a lécet, nem véletlen, hogy a hordható eszközök piacán is nagyot alakítottak. Lassan minden erre fogékony ember viselni szeretne egy ilyen kütyüt, ami teljesen érthető, ugyanis sok esetben tud nagyon hasznos kiegészítője lenni életünknek.

Huawei Honor Watch Magic

A Huawei újdonsága, a Watch Magic a csúcskategóriás órák alá pozicionált modell, házon belül a Watch GT a nagytesó. A Magic szerintem rendkívül elegáns, igazi hétköznapi igásló, mely szinte mindent kibír. Úgy gondolom, hogy végre méltó kihívója akadt a Xiaomi Startosnak, amit az egyik legjobb 50.000 Ft alatti okosórának tartok. Áfamentes szállítási móddal a GVMagicHW kuponkóddal december végéig 40.000 Ft alatt vásárolhatjátok meg, tehát a konkurenciánál durván 20%-kal kell többet leszurkolni érte.

A Watch Magic OLED kijelzője miatt rendkívül takarékos, és igazi feketével, vibráló színekkel találkozhat minden tulajdonos. Természetesen Androidos és iOS-es készülékekkel kommunikál, az órán pedig a Hauwei saját operációs rendszere fut.

Nagyjából annyit tud, mint a Stratos, tehát beépített GPS-es, NFC-s, pulzusmérős megoldással állunk szemben, ám abban biztos vagyok, hogy a kijelző miatt sokaknak jobban be fog jönni, ráadásul az anyaghasználat is közelebb áll a minőségi karórákéhoz. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy vízálló, ráadásul SWOLF pontszámot is mér. Az üzemidő elég jónak mondható, nagyjából annyit bír, mint a Stratos, bár aktív GPS esetén picit hamarabb merül majd le a gyári adatok szerint.

Engem nagyon erősen megfogott ez az óra, mondom ezt Xiaomi Stratos tulajként, én úgy látom, hogy jelenleg azonos ár mellett a mérleg nyelve elbillenhet a Huawei felé a jobb minőségű kijelző és a nemesebb anyagok miatt.

Xiaomi Amazfit Cor

A Mi Band 2 utódjaként beharangozott Cor egy okoskarkötő, azok között pedig biztosan az élmezőny képviselője, hiszen a Huami több éves tapasztalatát használta fel a neves kínai gyártó. Az újdonság egy 1,23 hüvelykes, 80 x 160 pixel felbontású színes IPS kijelzőt kapott, amelyet 2.5D kialakítású, Gorilla Glass 3 üveg véd, a Mi Band 2 pedig monokróm volt.

Óriási fejlődés, hogy immáron az értesítéseket is részletesen megjeleníti a Cor, tehát egy SMS-t, Messenger üzenetet el lehet olvasni rajta, ami szerintem nagyon fontos dolog. Az élvezhetőség jegyében a méretet is növelni kellett, így könnyen olvasható minden infó.

A pulzusmérés természetesen maradt, tehát sportoláshoz is használható, ahogyan úszáshoz is, hiszen vízálló. Az üzemidő túlszárnyalja a nagyobb kijelzővel rendelkező társait, durván 12 nappal lehet számolni, ami elég szép teljesítmény. A GVWWWAT kuponkóddal 15.000 Ft alatt vásárolható meg áfamentes szállítással együtt.

Lenovo K5 Play

A Lenovo K5 Play egy igazi ár-érték bajnok telefon, ugyanis a GVplayK5 kuponkóddal és áfamentes szállítással együtt sem éri el a 30.000 Ft-ot a végösszeg. Biztosan azt gondoljátok, hogy ennyiért egy ótvar gagyi telefont kaptok, de ez nem így van, ugyanis Qualcomm Snapdragon 430 processzor hajtja, aminek hű társa 3 GB RAM.

A belső tárhely az árkategóriának megfelelő, azonban micro SD kártyával tovább tudjuk bővíteni, szóval nem probléma, hogy csak 32 GB-os. A kijelző 5,7 colos, úgyhogy ezen már bőven el lehet netezni, nem olyan rég még a phablet kategóriába sorolták ezeket a mobilokat.

Barátnőnek, édesanyának ajánlom vagy akit még nem szippantott be az okostelefon mizéra, egyszerűen csak szeretne egy olcsó készüléket, ami már a használható kategóriába tartozik. B20 nincs benne, akinek ez fontos, az ennek függvényében mérlegeljen.