Arilux USB-s lámpa teszt – A legkisebb is számít

Az Arilux USB-s lámpa tesztje akár egy sor is lehetne, de akkor nem lenne mit olvasnotok, abban meg semmi poén nincs. 1 dollárba, azaz 265 forintba kerül, vagyis a kockázatvállalás szó értelmét nem fogjuk ezzel a választással kimeríteni, cserébe tényleg hasznos. Inkább költsük el erre a termékre, mint egy kívánság kútba dobjuk be, értelmetlenül.

Arilux USB-s lámpa tesztüzeme             

Jól látjátok, nincs kicsomagolás, ugyanis azt nem lehetne mondani, hogy a fóliából kivétel hosszú volt, mint a vonatfütty. Ami feltűnhet a kedves olvasónak, hogy nem korlátozódik a színválaszték az általam tesztelt kékre, hanem van narancs, zöld, lila és fehér is, mindenki kedvére válogathat.

Egy dollárért semmit nem vártam az Arilux USB-s lámpától, pedig a felülete kellemesen gumírozott, ezt például sok gagyi egér nem tudja, pedig most hogy tudjuk, 265 forintba ez belefér, 2.000-be is bele kellene. Végén ott az USB port, bedugjuk a szerkezetet, világít, örülünk, kérem, kapcsolja ki. Ennél persze sokkal szofisztikáltabban is le lehet írni, hogy mire jó egy ilyen USB-s ketyere, de a minőségi részen túl kell előtte esnünk.

Egyetlen hibát találtam az Arilux USB-s lámpa kapcsán, a csatlakozó körül nem sikerült teljesen leválasztani az öntőformáról hősünket, ezért maradt egy kis sorja. Ez egy 5.000 forintos eszköznél is beleférne, ez pedig a huszada, szóval nem jár érte dizájnügyi kézre csapás. A fejrész hátoldalán fényes, semmit nem csináló felület, túloldalon pedig a LED rész található, ez fog világítani, ha bedugjuk.5 V-on 1.2 Wattot fogyaszt, amiből „nemtudjukhogymilyenerős” fénysugár érkezik. Nem merték leírni, tehát biztos nem több mint 50 Lumen, hiszen az olvasók sokszor a minél nagyobb a szám, annál jobb a termék betegségben szenvednek, és ez bizony sokakat elriasztana. A csatlakoztatás után azonban szépen megvilágította a notebookom billentyűzetét, vagyis akinek a jó isten nem adta meg a klaviatúra hattérvilágítást, az 265 forintért pótolhatja ezt a hiányosságot.

Mást nem is tud, nincs kapcsoló, kihúzással tudjuk inaktiválni a funkciót, így feltételezem, hogy az elpusztulási hajlama is konvergál a nullához. Szerintem, ha ráteszünk egy szélkereket, amivel életben tarthatjuk a fényforrást, akkor létrehozunk egy világító „perpetuum mobile-t”, vagyis sosem hagyja majd abba. A nyaka ráadásul flexibilis, tetszés szerint csavargathatjuk.

Másik felhasználási módja, ha power bankba dugjuk. Egy bikább aksiról nagyon sokáig működni fog, és mivel nagyon apró, hordozható töltőt meg úgyis viszünk magunkkal, minimális befektetéssel kapunk hordozható fényt. Egy túra során például nagyon jól jöhet a sátor belső világítására.

Azért, hogy a kötelező elemek egyike – a hibák felsorolása – is bekerüljön a cikkbe, azt tudnám említeni, hogy mivel oldalról világítja be a billentyűket, ezért egyrészt a kezünkkel kitakarjuk, másrészt az ellenkező oldal sötétebb lesz. De erre is van megoldás, dugjuk be egy másikat a túloldalra, és el is vágtuk Gordiusz csomóját.

Összegzés

Egy majdnem hibátlan valami, gombokért. Annyira olcsó, hogy akit érdekel, vegye meg, és élvezze. Akinek pedig nem elég a fénye, vegyen egyből kettőt és két USB port feláldozásáért cserébe teljesen „megvilágosodhat”. Akit pedig a többi LED-es világítás is érdekel, nyomjon erre a linkre.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték